-eBe-

  

Asgeir Bilder av Vebjørn Eivor  Torunn Slemmestad
Familie og slekt Reiser  Hobby Jernbanebilder Lenker
Kontakt Vebjørn

VebjørnVebjørn og farfar sommeren 2004

Vebjørn er født 16. august 1978 i Oslo. Allerede et par uker gammel måtte han ut på langtur. Sommerferien var slutt, og vi skulle hjem til Brattvåg på Sunnmøre der Vebjørn vokste opp. I 1986 flyttet familien til Larvik, og Vebjørn ble etter hvert sterkt engasjert i miljøet rundt Larvik KUF. Med stolthet noterte vi oss hvordan han vant respekt og ble en viktig lederskikkelse. Og han har på ingen måte gjort vår stolthet til skamme i fortsettelsen. Han er en flott sønn! 

Over en periode på to år hadde jeg gleden av å ha Vebjørn som medarbeider da han påtok seg jobben som kirketjener i Langestrand Kirke, en jobb han utførte så dyktig at menigheten snakket om det i flere år etter.

Vebjørn har alltid vært teknisk interessert og anlagt, og han valgte å utdanne seg til elektriker. Tidlig i utdannelsen fikk han praksisjobb hos et lokalt firma innen Siemens-konsernet, og da han var ferdig med  de to første årene, sto det lærlingplass og ventet på ham. Vebjørn vant snart både ledelsens og kundenes respekt for sin dyktighet og sin reale opptreden, og da læretiden var over, var han allerede sikret fast ansettelse.

Etter hvert våknet interessen for å skaffe seg mer utdannelse, og han valgte å satse videre innen sitt eget fagområde. Han søkte permisjon fra jobben, i første omgang for to år. Det sier mye om Vebjørn at arbeidsgiveren umiddelbart besvarte søknaden med å innvilge permisjon for "så lenge som utdannelsen varer". Høsten 2001 flyttet han til Sarpsborg og begynte på Høyskolen i Østfold for å bli elektroingeniør. Han fullførte studiene i månedsskiftet mai/juni 2005, og et par uker senere hadde han fått jobb i et Oslo-firma. Sommeren 2007 fikk han seg jobb et firma i Hønefoss. Det er vel unødvendig å nevne at han nøt å slippe pendlingen til/fra Oslo? Etter drøye fire år var tiden igjen kommet for et jobbskifte, og i februar 2012 begynte han i stillingen som elsikkerhetsingeniør/leder DLE (Det lokale eltilsynet) i Ringerikskraft Nett AS, en stilling han lenge hadde hatt lyst på. Da den ble ledig høsten 2011, søkte han og fikk den.

Vebjørn har hatt LandRover-dilla i årevis, og i april 2005 fikk han oppfylt drømmen: en LandRover Serie 2 - fra 1960! - 18 år eldre enn han selv! Alle gamle LandRovere har, i følge dem som har greie på det, personlighet. Derfor har de også navn. Vebjørns LandRover heter Cactus.

I 1999 dukket Bodil opp på arenaen, og vi lærte henne snart å kjenne som en flott jente som vi er alle blitt oppriktig glade i. Bodil er fra Hønefoss, der hun også jobber som sykepleier. De forlovet seg 1. oktober 2005, og 19. august 2006 giftet de seg i Haug Kirke på Ringerike.

Samme dagen som de forlovet seg, overtok Bodil og Vebjørn sitt eget hus i Heradsbygda på Hønefoss, og etter litt oppussing har de fått et aldeles nydelig hjem. Bodils familie har også et deilig sted i Ådalen, barndomshjemmet til Bodils mor, og mye av Bodils og Vebjørn fritid tilbringes der

26. januar 2008 rykket en ny generasjon inn i huset i Heradsbygda, da Vegard, vårt første barnebarn ble født, og knapt to og et halvt år senere, 4. juli 2010 meldte Jonas sin ankomst. Deretter gikk det knappe tre år til Eirik kom, på St. Hansdagen, 24. juni, i 2013. Både Vegard og Jonas er stolte storebrødre!

 

 

StatCounter - Free Web Tracker and Counter from 137 countries

(Shows number of visitors since 03.08.2011. The -eBe- web site was established summer 2004.)

Last update: 15.10.2020